2013. július 8., hétfő

Rokonlátogatás

Eljöttek hozzánk a Húgomék (=Húgom&Szerelme) látogatóba. Messze lakunk, ritka és örömteli, ha jön hozzánk valaki otthonról, ezért nagyon vártuk őket.

Elsőként megfelelő fekhelyet kellett nekik biztosítanunk: így esett a választásunk egy nagyáruház jutányos áron kínált kétszemélyes matracára. Felfújható, persze. De szerencsére felfújja magát. Hittük mi. Itt volt egy kis félretájékoztatás, vagy mi értettünk félre nagyon valamit, a lényeg, hogy Férjjel kibontottuk a matracot és összehajtott állapotában csapkodtuk a földre először szelídebben, aztán már kicsit agresszívebben, de nem akarta felfújni magát úgy, mint a filmekben (ahol szinte kipattan és kész). Ekkor elmélkedtünk a csomagoláson olvasható "selbst" felirat valódi jelentésén, lehet, hogy a "saját maga" nem is a matracra, hanem a vásárlóra vonatkozik. A kézi meghajtású pumpánkkal ketten nettó három óra alatt fel is fújtuk.

Ahogy a vendégeink így utólag mesélték, volt egy kis konfliktus abból, hogy Anyuék a Húgomékkal küldtek nekünk egy "kis" szeretetcsomagot. Mármint egy olyan 20 (30) kilósat. Lehet, hogy elfelejtették, hogy a tesómék tömegközlekedéssel jönnek. (Igen, az én szüleim azok, akik egyszer sportosan elsétáltak az otthonuktól kb. 5 km-re található nagyáruházba pár apróságért, és picit elfeledkeztek magukról, így a parkolóban furán néztek ki, amikor leesett nekik, hogy nem kocsival jöttek, viszont vettek 1 láda (!) almát.) Szóval, a Húgom becsületére váljék, hogy szinte mindent elhozott, amit odakészítettek nekik (nekünk). Anyu mondjuk sérelmezi, hogy a levendula koszorú "állítólag nem fért be".

Jó, hogy itt voltak, jól éreztük magunkat, csak az idő volt kicsit gáz: gyakran esett és max. 15 fok volt. A Húgom mondta, hogy ő ennek csak örül, mivel az otthoni kánikula nagyon bágyasztja és tényleg jó, hogy nálunk ilyen friss (=hideg) a levegő, mert így legalább több lesz az energiája. Aztán miután elérkezett az utolsó nap, megállapította, hogy az egyetlen magyarázat arra, hogy napi 14-15 órát aludt, talán az lehet, hogy itt nagyon "erős" a levegő. Elnyomja. (szerintem meg szinte mindegy neki, hogy hány fok van. alszik.)

(jó, hogy itt voltatok. gyertek még.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése