2013. május 3., péntek

Egy kis statisztika

Mielőtt még gyerekem született volna, olvastam egy olyan statisztikai adatot, hogy abban a  4 fős családban, ahol két gyerek van, egy olyan reggelen, amikor mindenkinek mennie kell valamilyen intézménybe (mukahely, iskola, óvoda), átlag 59-szer hangzik el a "gyere!" illetve "gyere már!" felszólítás. Soknak éreztem nagyon. Haj, de naiv voltam!
Kiderült, hogy mi fölülről erősítjük az átlagot a "bárhova indulás" esetén felhalmozódó 127-tel.

Igen, ám, de mióta a Nagy megtanult beszélni, más statisztikát is tudunk erősíteni: az a szó, hogy "anya" reggel 9-ig kb. 78-85 alkalommal hangzik el. És ilyen tempóban folytatódik estig. Az a baj, hogy nem normál, emberi hangon, hanem általában visítva: "ANYAAAAAAAAA" (ami normális családokban vészhelyzetre is utalhat, így sürgető beavatkozást kíván) . A fenti kiáltás után - hogy a számoknál maradjunk - 90 %-ban kolosszálisan fontos dolgok miatt kell odarohanni. pl.
"ANYAAAAAAAAA!! Nézd milyen ügyesen tudom tartani a kezem!"
"ANYAAAAAAAAA!! Nézd meg oldalról a szempillámat!"
"ANYAAAAAAAAA!! Nem tudod, mit akartam mondani?"
"ANYAAAAAAAAA!! Nem emlékszel, mit akartam játszani?"
...stb.

A Húgom ötlete volt, hogy a Kicsinek még véletlenül se tanítsam meg azt a szót, hogy "anya", hanem ha a szövegkörnyezet igényelné, használjam inkább a Nagy nevét. Ha a Kicsiben ezt így sikerül rögzíteni, sok rohangálástól kímélhetném meg magam..

(erkölcsileg megkérdőjelezhető, de sok érv szól mellette)

4 megjegyzés:

  1. Kaptál tőlem egy Best Blog díjat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja igen: http://bundologus.blogspot.hu/2013/05/tavaszi-nagytakaritas.html

      Törlés
  2. Köszönöm itt is.
    Először kicsit aggódtam, hogy az lesz, mint a Julie&Juliában. Amikor a blogot író csaj felpattan a székéből a melóhelyén és eksztázisban kiabálja a kolléganőjének, hogy "Képzeld, érkezett egy komment!" , fél perc múlva pedig azt, hogy "Ja, nem számít. csak anyám volt."
    De te nem anyám vagy:)

    VálaszTörlés