2013. február 20., szerda

Új élet

Próbálom figyelmen kívül hagyni, hogy minden évben az az újévi fogadalmam, hogy most aztán lefogyok, durván ráállok a sportra és szuperül fogok kinézni. Idén (is) ez volt.
Az egyik barátnőmmel kezdtünk el életmódot váltani, online kapcsolattartással, mert nagyon messze vagyunk egymástól.

Tapasztalatok.

1. Étkezés
Nagy szerencse, hogy annyira jó arcok vagyunk mindketten, hogy zokszó nélkül fogyasztunk el hányás kinézetű ételeket (pl. zabkása, tenger gyümölcsei teljes kiőrlésű spagettivel vagy épp tejbegríz teljes kiőrlésű búzadarából). Az már nem nagy szerencse, hogy az ilyen életmódváltás eleje (közepe és vége) a cifrafosásról tisztulásról szól és ezt minden, lakáson kívül eső programba bele kell kalkulálnunk. De legalább az eredmény mindenért kárpótol: 2 hét után találkoztam anyukámmal, aki csak ennyit kérdezett: "Te most szedtél magadra, ugye?"
Az étkezésre vonatkozó részt tehát a Hányásszerű Kaja fogyasztása és a gyakran ránk törő Fosás jellemzi.

2. Mozgás
Kénytelenek voltunk ezt is valamilyen formában beiktatni. Amikor Lustanyu még blogolt, nála olvastam (és mélyen egyetértek vele), hogy a tornát ne halasszuk arra a minimális időre napközben, amikor isteni csoda folytán mindkét gyermekünk együtt alszik. Olyankor feltett lábbal kell női magazint lapozgatni. Okés. Indulhat a torna, 2 gyerekkel, húggal (utóbbi csak létszámnövelés miatt volt jelen, gyakran előfordult, hogy hasazás közben simán feküdt és a tévében nézte a kedvenc sorozatát). Újságból tornáztunk. Az ovisom próbálta velünk csinálni a gyakorlatokat, de azt mondta, hogy hamar elfárad és pihenése közben engem is megszánt, úgyhogy segített lábat emelgetni. A Kicsi sokkal aktívabb volt: gyakran ült a hasamra, több alkalommal átmászott rajtam és - tudom, hogy csak 19-es a lába és csak 9 kiló a súlya, de - a kis szandijával gyakran taposott az arcomba. Nem kellemes érzés. Amikor már nagyon unta, akkor egyszerűen megevett egy darabot az újságból.
A mozgás tehát a Túlélésről szól.

Az életem tehát most ilyen.

Hajrá, Jónők!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése