2013. április 10., szerda

A gyerek, ha csöndben van (a Nagy)

A Kicsiről már írtam egy posztot ebben a témakörben, most itt van egy gyűjtemény a Nagyról is. Nincs szükség jelmagyarázatra. Amikor a Nagy csöndben van és utóbb kiderül, hogy az alább felsorolt dolgok valamelyikét, azok variációját vagy épp kombinációját követte el, mindig csak három szó tolul megállíthatatlanul a számra:
MIÉÉÉÉRT???MIÉÉÉÉRT???MIÉÉÉRT????

Az alábbi tevékenységekre derül fény, amikor a Nagy 5 percnél tovább csöndben (laikusok szerint) játszik.

- a vécében a krómozott WC-papír tartóra nyal mintákat

- a fürdőszobában a kád szélén állva, a csap fölött egyensúlyoz ("Csak kezet akartam mosni, anya. De túl magasan voltam.")

- a lakásban található összes üveg, tükör vagy tükröződő felületet megnyalogatja vagy beleheli és mintákat rajzol bele

- a dekordobozomban keresgél

- kipakolja a szekrényből az összes cipőjét, felpróbálgatja őket, majd a nem nyertes versenyzőket a földön  hagyja

- az ÖSSZES játékát különböző táskákba és zacskókba pakolja, mind az ágyára helyezi, ami repülőként funkcionál (még soha nem pakolta vissza őket)

- tiszta és használatban lévő konyharuhákat visz be kérdés nélkül a szobájába és multifunkciósan használja őket pl. babatakarónak, térelválasztó függönynek vagy éppen hajszárító törölközőnek a fodrászos játékban

- a kiságyban üldögélve játszik a plüss állatokkal, majd mire újra megnézem, már levágta szerencsétlen jegesmedve szőrét azzal a papírvágó gyerekollóval, ami egyébként tökéletesen alkalmatlan a papír elvágására (biztos ez lehet az ok. hogy állatszőr-vágásra gyártották).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése